Augustus in regio kruger/hoedspruit

  • K

    Hallo, 

    Wij willen met ons gezin met 2 kids van 12 en 10, in 2020, 2 weken naar zuid Afrika. We twijfelen enorm om in augustus of in dec/Jan te gaan. Ik ben bekend met het klimaat in Gauteng in juni/augustus en dec/Jan.  

    We willen deze keer naar regio kruger/hoedspruit, we vragen ons af hoe is het klimaat daar en vooral hoe warm is het daar in augustus? Kunnen we zwemmen in de zwembaden die de lodges hebben, of is dat te koud? Staan er ook bomen in bloei of is alles dor. Hoe is het dan qua drukte in dat gebied?

    Kunnen we juist beter boven of onderin Kruger verblijven? 

    Wat móeten we gezien hebben in die regio?

    En wat is er nou juist bijzonder in augustus daar?

    Kunnen jullie nog andere gebieden aanraden voor die tijd van het jaar, waar het enigszins warm is?

    Augustus is voor ons het meest praktisch, maar we willen niet met een verkeerde verwachting daar heen gaan.. 

    Alvast reuze bedankt voor jullie reactie!

    Post was bewerkt op 24-12-2019 08:17 door K

  • Annemieke

    In augustus dan is het officieel nog winter, pas per 1 september is het lente. Maar in  en rond Kruger is het daar gewoon lekker warm 25 plus,   (voor NL'ers is gewoon zomer daar)(Tshirt, korte broek) het koelt af als de zon weg is (net als in Gauteng) Ook in september koelt het af als de zon weg is. Vaak zijn de zembaden redelijk warm daar om te zwemmen. Het kan altijd verschillen, afgelopen winter was het warmer. 

    Het is dan ook nog de droge tijd, dus nog niet veel groen en bloemen, voor Kruger en andere parken ideaal, kan je de dieren beter zien! Het hele Kruger park is mooi, je kan altijd IN kruger boeken en dan intern van Noord naar Zuid rijden. Druk, nee is het niet, wel altijd IN Kruger en zeker in het weekend, dus boek op tijd. 

    Ja wat moet je gezien hebben. Panarama route, Jessica de Hippo voor de kids en dan ook naar Mohololo (Hoedspruit) rescue, Boottocht Blyde dam

    Annemieke woonachtig in Zuid Afrika /https://reizenzuidafrica.eu

    https://reizenzuidafrica.eu