rondreis 28 dagen, gardenroute wel/niet doen

  • Mark

    Wij gaan met ons gezin (3 kids van 10,12 en 13) aankomende zomer een rondreis maken door Zuid-Afrika. Heenvlucht naar Johannesburg op 25-7, terugvlucht vanaf Kaapstad op 21-08. Totaal 26 overnachtingen.

    De route en accomodaties zijn we nu aan het uitzoeken. Het begin weten we wel ongeveer:

    Johannesburg

    Panoramaroute

    Kruger

    Swaziland

    St Lucia

    Na St Lucia kunnen we via Durban naar Port Elisabeth vliegen en dan de gardenroute naar Kaapstad.

    Is de gardenroute ook in onze zomer de moeite waard? Of kan het weer dan enorm tegenvallen?

    Als alternatief zouden we ook meer dagen over het begin kunnen doen, eventueel nog naar Drakensbergen en dan rechtstreeks naar Kaapstad vliegen vanaf Durban of Johannesburg.

  • Reisgraag

    Mark,

    Ten eerste is het dan overal winter in Zuid Afrika, maar gezien de groote van het land en de verschillende hoogtes boven zeespiegel kunnen vooral de temperaturen veel verschillen van streek tot streek.Graskop aan het begin van de Panorama route kan het zelfs een graad of wat onder vriespunt zijn 's nachts terwijl het aan het einde van de panoramaroute net na de Strijdom tunnel bijna nooit gen nachvordt voorkomt.

    Daar in die vorstvrije streek begint dan ook de grootschaalse vruchten en groente kweek in Hoedspruit en omgevivig, net voor je Kriger in gaat.

    Kampersrus ( http://www.jolyne.co.za/ ) is een goede uitval basis voor een paar dagen de streek daar te verkennen. Een uitstekende B&B, grenzend aan het grote Maholohole Park. Jolyne wordt gerund door de eigenaars zelf en waar ik wel 10 keer overnacht heb. Vandaar kun je een boottrip regelen op de Blyde Rivier dam, een bezoek brengen aan de Maholohola re habilitation centre en nog vele andere bezienswaardigheden.

    Wat betreft vliegen naar Port Elizabteh of naar Kaapstad. Ok, de route is volgens sommigen te lang om te rijden, maar je mist dan ook wel de mooie uitzichten van het vroegere Transkei (huidige Oost Kaap) Met vliegen kostb het ook bijna een hele dag en extra ticket Kosten (jullie zijn al met 5) en je moet een nieuwe auto inboeken. De hele Kaap provincie is winter en officiëel is het regenzeisoen in Kaapspad en omgeving. Op google vind je veel voorspellingen, statistieken en grafieken.

    Mark, indien je nog vragen hebt, laat maar weten.

    Piet

  • Annemieke

    Klopt wat Piet zegt. Ik persoonlijk zou in het Noorden blijven, daar is het beter weer. Maar als de zon weg wordt het frisjes, dus langebroek en jasje aan. Overdag heerlijk weer 20/25 graden. 

    In de Draknsbergen kan het goed winteren, met sneeuw op de bergen, dus koud. En o ja de huizen in ZA, kennen geen verwarmingz oals in Europa. Misschien een houtvuur, maar vaker alleen elektrische dekens en buiten een bomfire of zo. SOms in accomodaties airco, die kan verwarmen.

    Annemieke woonachtig in Zuid Afrika /https://reizenzuidafrica.eu

    https://reizenzuidafrica.eu