Veiligheid Zuid-Afrika op dit moment

  • Brigitte

    Momenteel lees ik veel berichten over geweld in Zuid-Afrika. Variėrend van geweld tegen migranten tot geweld tegen toeristen. Wij gaan een rondreis maken begin oktober en de voorpret slaat nu om in angst. Is er iemand die iets kan zeggen over de situatie op dit moment? Alvast bedankt!

  • Reisgraag

    Brigitte,

    Berichten over geweld word veel gelezen maar berichten over toeristen die genieten van het mooie Zuid Afrika komen niet in de media. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn en uitkijken waar je heen gaat. Dat is overal in de wereld zo, zelfs hier in Nederland en België. 

    Laat jouw voorpret en jouw reis niet verpesten door al die sensatie makende verhalen over geweld. Natuurlijk zijn die er en die verschrikkelijke gebeurtenissen komen overal in de wereld voor, maar jij komt ze zelden of nooit tegen.

    Geniet van de voorpret en van de rondreis in Zuid Afrika.

    Piet

  • Brigitte

    Bedankt voor de geruststellende woorden!

  • Annemieke

    Laat je aub niet bang maken, is vreemd, maar als je zegt dat je naar Zuid Afrika op vakantie gaat, dank rijg je allerlei verhalen te horen.:meestal van mensen die er nog nooit zijn geweest.

    als toerist heb je er echt geen last van. Helaas gebeuren de meeste dingen in de Townships, maar ik neem aan, dat jullie daar niet heen gaan.

    geniet, het is een geweldig mooi land, met lieve mensen.

    Annemieke woonachtig in Zuid Afrika /https://reizenzuidafrica.eu

    https://reizenzuidafrica.eu
  • Brigitte

    Bedankt voor de reactie! Fijn om te horen…

  • EA

    Dag Brigitte, het heeft inderdaad geen zin je druk te maken. Anderzins is het ook niet slim om je ogen te sluiten voor wat er in het land gebeurt. Het is er echt onrustig, onrustiger dan sinds lange tijd het geval is geweest, en ik zou je reis zeker niet cancellen, maar wel met (zeer) gezond verstand rondreizen. Wij hebben vorig jaar echt vervelende dingen meegemaakt die niet hadden moeten gebeuren en ook wij gaan weer, maar het is er geen Europa. Jordie

  • Annemieke

    Gewoon lekker gaan hoor wij hebben sinds 2007, nog niets (gelukkig) vreemds beleefd. Zo mooi land, met lieve mesne.

    Ga nooit zelf een township bezoeken, daar is het zeker niet veilig en rijd, loop nooit door een betoging c.q. staking heen. Maar ja dat doe je in je tuisland ook niet. Geen bling bling op je lichaam en in de auto.  Voor het donker in je accomodatie zijn. (de wegen zijn hier super donker, geen verlichting) er loopt vanalles over en langs de weg, menssen en dieren en die zie je echt.  

    Geniet lekker

    Annemieke woonachtig in Zuid Afrika /https://reizenzuidafrica.eu

    https://reizenzuidafrica.eu