Autoverzekering

  • Jurjen

    Omdat de laatste verzekeraar zo'n 200% in prijs was gestegen hebben wij die aan de kant gezet. Nu zoek ik een nieuwe verzekeraar en heb via diverse sites quotes opgevraagd. Waarbij het mij opviel dat mijn ZA identiteitsbewijs (Traffic Register Number Certificate) bestaande uit 12 cijfers en 1 letter nergens wordt (h)erkend en dus niet verder kom in het proces. Alleen 13-cijferige nummers werken. En telefonische quotes vanuit NL is een ramp wegens m.n. verstaanbaarheid van de beller. En we willen straks niet echt onverzekerd rondrijden (gebeurt er 10 jaar niks en dan zal jet het zien en beleven…)

    Dus wie het weet mag mij informeren, ook voor een goedkope verzekering trouwens.

  • Annemieke

    Hoi Jurjen,

    nee met een traffic register nummer certificate kan je alleen gebruiken om een auto te kopen.  Is zeker niet voor een autoverzekering.  En het 13 cijfers die ze vragen is van een ZA ID.  Bel je gewoon op voor een quote en vraag ze die te mailen, maar pas op ze sturen pas de voorwaarden echt op als je JA zegt. Heel irritant. Ze vertellen je net hele verhaalmover de telefoon wat de voorwaarden zijn in net kort en zeggen, mooi he onze prijs………ja leuk hoor, maar de voorwaarden zijn belangrijker, dan de prijs.  Ook vertel ze hoe lang je al schade vrij rijd, misschien vanuit NK, en toen ze het bewijs, versier een korting oo je je premie, is ons ook gelukt..

    Ook accepteren ze vaak niet als je niet een ZA rijbewijs hebt,  als je rijdt op een NL of EU rijbewijs,  gewoon mag trouwens.  vraag daar zeker na. Je namelijk pas je NL rijbewijs omruilden, als je dat zou willen, als je permanent residenty hebt.

    Of vraag dit zwart op wit te bevestigen. 

    Je hoeft niet verzekerd zijn met je auto in ZA, maar brengt dan ook risico met zich mee. 

    Ik moet even na zoeken bij wie wij verzekerd zijn. Dus tot later.

    Post was bewerkt op 22-08-2019 14:24 door Annemieke

    Annemieke woonachtig in Zuid Afrika /https://reizenzuidafrica.eu

    https://reizenzuidafrica.eu
  • Jurjen

    Ik heb een ZA rijbewijs en ik heb idd een heel verhaal van DialDirect (verz.mij) aangehoord wat echt a) onverstaanbaar was en b) volledig onbegrijpbaar. Ik wil echter, ook na 10 jaar schadevrij rijden in ZA, niet ècht onverzekerd rondrijden. Er zal je net ergens in de middle of nowhere een kind onder je auto rennen (helaas heb ik het al zien gebeuren….). Nee, een 3rd party moet er wel ‘op’. Op zich was de auto bij Virgin Money verzekerd maar die is alleen via DialDirect te bereiken(?!) en die zijn dus via de mail onbenaderbaar. Wat dat aangaat is er nog wel wat te verdienen in ZA. Kan ik niet ergens naar een kantoor ofzo als ik weer in ZA ben om een verzekering te regelen? Ik ben benieuwd naar je uitkomst. Alvast bedankt voor je antwoord.

  • Annemieke

    Ok je woont niet in ZA, ja is misschien dan een dingetje hoor. Maar je hebt wel een ZA rijbewijs???  Okay nu wij nog steeds niet. We rijden gewoon op een NL rijbewijs. Maar hebben wel zwart op wit dat we dan toch verzekerd zijn.  Wij zijn verzekekerd via BnBsure, maar daar kan jij de auto niet verzekeren. Wij zijn daar verzekerd voor de B&B etc. 

    Men wil bij de ZA verzekeringen altijd dat je meer afneemt, dan wordt je autopremie ook goed koper. Vaak doen ze geen autoverkering alleen zelfs.

    Deze is ook goed, ken je die??

    https://www.outsurance.co.za/insurance-quote/personal/?source=googleppcgen&kw=car%20insurance%20south%20africa&gclid=Cj0KCQjwwIPrBRCJARIsAFlVT8_THtumIRYRNY8_GlWlgRyOWiVkboS9h31kt1M19NTH9S9P7zYKPbgaAmJaEALw_wcB

    suc6

    Annemieke woonachtig in Zuid Afrika /https://reizenzuidafrica.eu

    https://reizenzuidafrica.eu
  • Jurjen

    Nee die ken ik niet maar ik heb overal hetzelfde probleem : ik kan mijn ZA ID-nr niet invoeren en dan kom ik niet verder. Ik ga nog wel eea proberen als ik in Za ben of ik probeer nog eens DialDirect te mailen. Bedanlt voor het meedenken!