KLM gaat ook op Windhoek vliegen

  • Chakalaka

    KLM breidt per 30 oktober 2016 haar vluchten naar Afrika uit door ook op Windhoek in Namibië te gaan vliegen. Het vluchtschema van de drie bestaande vluchten naar Luanda in Angola wordt enigszins aangepast zodat het mogelijk is na een korte tussenstop heen en weer te vliegen naar Windhoek.

    http://nieuws.klm.com/klm-gaat-ook-vliegen-op-namibie

    komt goed uit ; we willen volgend jaar in Namibië beginnen - bucketlist van Ouma ;-)

    Eish !!

  • Annemieke

    Is een super mooi land. En zeker nog erg warm in de winter. Hebben toen een hele rondreis gemaakt in mei, en winter? Nu, niet echt. Behalve op een boottocht in Walvisbay, toen hebben we het flink koud gehad die die dag. Aan de kust vaak zware mist en koud dus, maat een stuk naar het binnenland en het is al weer erg heet. 

    Maak zeker een trip in de woestijn bij Swakopmund , erg de moeite waard, om te zien wat voor dieren daar nog leven en hoe.

    Annemieke woonachtig in Zuid Afrika /https://reizenzuidafrica.eu

    https://reizenzuidafrica.eu
  • Chakalaka

    Zal inderdaad wel populair worden, want voorheen moest je via Jo'burg vliegen dus dat was knap lang en duur.

    Plan is inderdaad dat ouma naar Windhoek komt, maar dat is vlakbij. En daarna ofwel vliegen naar Kaapstad vanuit Windhoek of auto huren en via de westkust terug, lijkt me ook heel mooi.

    Overigens waren we dit jaar vanwege omstandigheden erg laat met boeken naar Kaapstad, 16 juli geboekt en 24 juli vliegen !! En toch nog tickets net onder de €1000. Moesten wel ‘voorkeurstoelen’ boeken a €30 om bij elkaar te zitten, maar ach, de KLM vraagt tegenwoordig toch al €20 voor een gewone standaard economy stoel als je boekt.

    We hadden prachtig weer, tot 30 graden in Addo en Stormsrivier. Ook heerlijk een weekje met de hele clan in Knysna op Thesen Island gezeten.

    Maar op het nieuws zagen we dat het in Namibie vaak nog warmer was.

    Aanraders : Dungbeetle River Lodge en Salt Marsh View

     

    Eish !!

  • Chakalaka

    De blommen is misschien wel iets … vorig jaar zijn we van Kommetjie omhoog gereden en in in Langebaan gestopt. In West Coast NP wel veel knoppen gezien, maar net te weinig zon voor de blommen zelf :-(

    Bergen hebben we vorig jaar al gezien, we waren in Sutherland !

     

    Eish !!

  • loes

    chaka, heb je enig idee hoe het zit met een auto huren in windhoek en achterlaten in bijv kaapstad ?

  • Chakalaka

    Heb eens rondgezocht en op TripAdvisor gelezen dat het wel kan, maar je betaalt blijkbaar een ‘fee’ als je de grens overgaat. Bij lokale Namibische maatschappijen kan het sowieso niet, alleen bij de grote internationale bedrijven.

    Eish !!