Mandela concert

  • Reisgraag

    Voor de geinteresseerden:

    Vanavond om 19.30 uur op Ned 3 TV een uitzending vanuit Londen van het Mandela 4 uur durende 46664 concert waar hij persoonlijk ook een woordje zal zeggen.

    Piet

  • Remco

    Voor iedereen die nog niet aan het kijken is, het is geweldig!!!

    Groetjes Remco.

  • Margriet

    fantastisch !!!

    echt een geweldige avond

  • Remco

    Idd een geweldige avond!!!!

  • Reisgraag

    Ja, het was echt prachtig en indrukwekkend, vooral toen Mandela zo moeilijk op het podium kwam, steunende op zijn wandelstok en op de arm van zijn geliefde echtgenote Graça. Zijn emoties werden hem bijna te veel.

    Piet

  • Henk en Petra

    Een geweldig mooi concert. Mandela was indrukwekkend.

    Een fantastische avond gehad.

    Groet, Henk.

  • paulus

    Ik ben niet zo'n Mandela fan.

    Ja, Hij heeft een grote en verzoenende rol gespeeld in het Zuid Afrika na de apartheid. Maar zijn dat ook niet de blanken geweest, die op een gegeven ogenblijk zeiden : Aparteheidsysteem is niet haalbaar. Botha zei het al : Adapt or die!

    Maar hij was ook de man die het waterleiding systeem van Johannesburg ( en dus ook Soweto) wilde vergiftigen.

    Op de vraag dat dus ook “zwarten”zouden sterven, zei hij dat dat hoorde bij de vrijheidsstrijd.

    Mensen kunnen veranderen,maar als je naar Mugabe en Mbeki kijkt, vraag je je af of mensen echt veranderen.

    Wellicht is Mandela een uitzondering. Hij heeft vrijwillig de macht overgedragen. En dat is een plus punt. Mugabe wilde verzoening, maar is nu zelfs zijn eigen volk aan het afslachten en Mbeki…. hij kijkt en zwijgt. Allebei “oud vrijheidsstrijders/terroristen”.

  • Remco

    Iedereen zijn mening, maar gelukkig delen niet vele de jouwe……

    Remco.

  • Wim M

    Paulus, Remco,

    Als Mandela er niet was geweest, was het nooit zo goed afgelopen met ZA.

    Natuurlijk was het ANC geen frisse herenclub. Wel een AK47 in 60 sec in en uit elkaar sleutelen, maar een tuinboon kregen ze niet in de grond. Om over de schoolstakingen maar te zwijgen, daar plukken ze nu nog de wrange vruchten van.

    Maar even over het concert, dat was super. Vooral genoten van Johnny Clegg en Joan Bias. Zat weer even helemaal in het busje naar de Wildtuin.

    Groetjes,

    Wim

  • Remco

    Hoi Wim. Ben het met je eens en weet erg goed dat het ANC in die tijd dingen heeft gedaan die het daglicht niet kunnen verdragen. Wat voor de een een vrijheidsstrijder is is voor de ander een terrorist. Maar als keer op keer vreedzame betogingen worden neergeslagen met fors geweld kan ik er wel begrip voor opbrengen. De opzet was altijd om geen menselijke slachtoffers te maken en dit is helaas niet altijd gelukt. Maar goed hij heeft er dan ook 27 jaar voor vastgezeten. Kijk je naar dit punt en wat de beste man daarna heeft betekend voor de wereld dan is naar mijn idee het belang daarvan veel groter.

    Fijn weekend! Vanmiddag lekker naar Utrecht om Freshlyground weer live te zien!

    groetjes Remco.

    www.zuidafrikaforum.nl